Common questions

Welke dikte vloerisolatie?

Welke dikte vloerisolatie?

De minimale isolatiechape dikte is 3 cm, maar voor een voldoende isolerende werking kies je beter voor 5 cm. LET OP: isolatiechape is geen volwaardige vloerisolatie door de lagere isolatiewaarde dan gespoten PUR of vloerisolatie platen.

Hoe dik moet PUR vloerisolatie?

Dikte vloerisolatie bij nieuwbouw Dikte gespoten PUR: vanaf 10 à 11 cm. Dikte PUR- of PIR-platen: vanaf 9 à 10 cm. Dikte XPS- of EPS-platen: vanaf 14 à 15 cm. Dikte minerale wol: vanaf 15 à 16 cm.

Hoe dik isolatie onder vloerverwarming?

Minimaal moet je 8 cm isolatielaag hebben. Meer is beter, dus reken goed uit wat je allemaal nodig hebt en kijk dan of je 8 of meer centimeter aan isolatie kunt aanleggen. Echter is dit niet alles. Buiten de vloer moet ook de overgang van vloer naar muur worden geïsoleerd.

Hoe dik moet je muur zijn?

Er is niets vastgelegd in het bouwbesluit wat betreft de minimale dikte van de gehele muur. Vaak is dit echter meer dan 50 centimeter in nieuwbouwwoningen. De binnenmuur kan 19 centimeter of meer breed zijn, de spouw minimaal 8 centimeter en de buitenmuur is vaak 10 centimeter breed.

Hoe dik isoleren bij renovatie?

Daarom adviseren wij om te isoleren met een hogere waarde dan de minimumvereiste. Wij adviseren minimaal 45 mm Deck-VQ® (RD = 5,00 m²K/W) voor renovaties en 60 mm (RD = 7,50 m²K/W) voor nieuwbouw.

Hoe dik tempex onder vloer?

De gekozen isolatieplaten dienen drukvast te zijn en tussen 6 tot 10 centimeter dik te zijn. De gewapende afwerkingslaag komt bovenop de isolatie na het leggen van een PE folie en dient minimaal 8 centimeter dik te zijn. Over het algemeen is EPS (ook wel Tempex op piepschuim genoemd) gewoon prima.

Hoeveel chape nodig voor vloerverwarming?

Om een goede warmtespreiding te bekomen, moet je op de vloerverwarmingsbuizen nog minstens 4,5 cm extra chaperuimte voorzien. Dat brengt de totale dikte van de chape op 7,5 à 8 cm.

Hoeveel pur bij vloerverwarming?

Voor vloerisolatie zonder vloerverwarming adviseren we minimum een Rd-waarde van 2.3m²K/W ofwel een dikte van 6 cm gespoten hardschuim. Voor vloerisolatie mét vloerverwarming denken we aan een Rd-waarde van 3.85m²K/W of een vloerisolatie dikte van 10 cm gespoten purschuim.

Hoe dik binnenmuur isoleren?

Hoe dikker de isolatie hoe minder procentueel verlies van warmte….Hoe dik moet ik mijn muurisolatie plaatsen?

Soort muurisolatie W/mK Dikte
Glaswol muurisolatie ( Minerale wol ) 0,036 W/m²K 13 cm
Rotswol muurisolatie ( Minerale wol ) 0,039 W/m²K 13 cm
Cellulose 0,038 W/m²K 13 cm