Common questions

Hvad handler Flammen og Citronen om?

Hvad handler Flammen og Citronen om?

Gunman Flame (Thure Lindhardt) and his partner Citron (Mads Mikkelsen) assassinate Nazi collaborators for the Dutch resistance. Assigned targets by their Allies-connected leader, Aksel Winther (Peter Mygind), they relish the opportunity to begin targeting the Nazis themselves. When they begin to doubt the validity of their assignments, their morally complicated task becomes even more labyrinthine. Though Flame romances enigmatic Ketty Selmer (Stine Stengade), Citron may be his only ally.
Flame & Citron/Film synopsis

Hvad er hovedkonflikten i Flammen og Citronen?

Konfliktoptrapning er som man også kan høre på ordet, når der sker en optrapning af konflikten. I Flammen og Citronen er konfliktoptrapningen når Bent (Flammen) for en ordre om at likvidere Ketty. I Flammen og Citronen er det når de bliver dræbt af tyskerne og lidt før det.

Hvad gjorde Holger Danske modstandsgruppe?

Den danske modstandsgruppe Holger dansker stod primært for likvideringer af stikkere og lavede sabotageaktioner. Deres største bedrift var klart likvideringer af stikkere, hvor de i alt gennem besættelsen udførte ca. 200 likvideringer.

Hvad gjorde modstandsbevægelsen?

Den danske modstandsbevægelse var dels et civilt baseret modsvar til den tyske besættelse af Danmark under 2. verdenskrig, dels et militært koordineret modsvar, der var inspireret af engelsk militær. Modstandsbevægelsen foretog sabotage af industri, jernbaner og likvidering af stikkere.

Hvem stak Flammen og Citronen?

Hvem der til sidst angav ham, vides ikke, men filmen har et bud, som vi ikke skal komme ind på her. Flammen og Citronen var uden tvivl de mest eftersøgte personer i København i sommeren og efteråret 1944.

Hvad lavede Holger Danske?

Hvorfor er Holger Danske i Skjern?

Det er ikke en hvilken som helst statue, lokale initiativtagere købte til Skjern i foråret 2013 under stor mediebevågenhed. Myten om Holger Danske fortæller nemlig, at når riget trues af en ydre fjende, vil bronzefiguren forvandle sig til et menneske og rejse sig til forsvar for Danmark.

Hvad gjorde modstandsbevægelsen for Danmark?

Hvilken forskel gjorde modstandsbevægelsen?

At samarbejde og modstand var to forskellige veje til at nå et fælles mål, nemlig at bringe Danmark så godt og samlet gennem krigen som muligt. Og at modstandskampen heller ikke gjorde en helt afgørende forskel i forhold til, hvor Danmark stod som nation efter Befrielsen.

Hvem angav flammen?

Hedvig Delbo var en af de kvinder, der under besættelsen blev stikker. I 1943 angav hun modstandsmanden Svend Otto Nielsen, der blev anholdt og dræbt. Nielsen havde været Flammens gode kammerat, så han og en anden modstandsmand forsøgte kort efter at dræbe Delbo.

Hvor mange dræbte Flammen og Citronen?

Modstandsfolk under tysk pres Og øverst på Gestapos liste over eftersøgte stod Flammen og hans modstandskammerat Citronen, Jørgen Haagen Schmith. De var endt midt i besættelsesmagtens søgelys på grund af deres elleve likvideringer af tyskere og besættelsesmagtens danske hjælpere.

Hvad skete der med Holger danske modstandsgruppe?

Holger Danske var en af de største modstandsgrupper i København under den tyske besættelse. Den talte henved 350 medlemmer mod krigens slutning i 1945. Gruppen stod for likvidering af ca. 200 stikkere og over 100 sabotageaktioner.