Common questions

Kan ik Behangklare muren verven?

Kan ik Behangklare muren verven?

Met enige regelmaat krijgen wij de vraag of wij de muren van opgeleverde nieuwbouwwoningen ook alleen even willen schuren zodat de wanden geschilderd kunnen worden. Kun je deze behangklare wanden schilderen? Daar hebben wij een heel kort antwoord op: nee! Hier zijn de wanden niet geschikt voor!

Wat op de muur bij nieuwbouw?

Als u nieuwbouwwoning net is opgeleverd dan zijn de wanden vaak behangklaar en de plafonds met spackspuitwerk afgewerkt. Als u maar een beperkt budget heeft kunt u dus alleen de muren laten behandelen met stucwerk. Wij raden u echter wel aan uw wanden in de nieuwbouw glad te laten stucen.

Hoe muur verven nieuwbouw?

Een professionele schilder gaat daarbij als volgt te werk:

  1. Muren en plafonds reinigen. In een nieuwbouw is glad pleisterwerk de standaardkeuze.
  2. Primer aanbrengen. De schilder zal eerst een primer aanbrengen op je binnenmuren en plafonds.
  3. Muur- en plafondverf aanbrengen.

Wat is Behangklaar nieuwbouw?

Bij een behangklare oplevering, is de wand klaar om met dikker behang te behangen (zoals glasvezelbehang) of om af te werken met pleisterwerk. Oneffenheden zijn hierbij toegestaan. Bij oneffenheden moet je denken aan bultjes en ruwe plekken op de muur. Daarvoor dien je de wanden sausklaar te maken.

Kun je zelf stukadoren?

Zelf je muur stukadoren? Dat is ook voor de minder ervaren klusser prima te doen. Stuccen begint met een goede voorbereiding en het juiste materiaal. In dit stappenplan van GAMMA zie je wat je nodig hebt en lees je hoe je zelf een muur vakkundig stuct.

Welk vliesbehang voor nieuwbouw?

Vliesbehang nieuwbouw Bij nieuwbouw wordt er vaak gekozen voor vliesbehang. ​Een goed voorbeeld hiervan is het welbekende renovlies behang. Het probleem namelijk van nieuwbouwwoningen is dat de muren gaan bewegen. Dit gaat langzaam maar uiteindelijk veroorzaakt het wel scheuren.

Wat doe je op de muur?

Met muurdecoratie kun je alle kanten op. Denk bijvoorbeeld aan behangen en schilderen, maar ook wandmeubels, schilderijen en andere decoratie die je aan de muur ophangt.

Hoe ziet Behangklaar er uit?

Wat zijn behangklare muren Wil je jouw muren eruit laten zien als glad stucwerk maar dan met Smart Stuc dat kan! Een behangklare wand is vlak zonder oneffenheden zoals boven omschreven of een wand die voorzien is van een dunne laag pleisterwerk (film van 2 mm), waardoor de oneffenheden zijn weggewerkt.

Wat is Sausklaar opleveren?

Sausklaar betekent: Je muur is, na het sausklaar stuccen klaar om gesaust te worden. De wand is dan superglad/ egaal en vrij van oneffenheden. Behangklaar betekent: Je muur is, na het behangklaar stuccen klaar om behangen te worden. Deze afwerking is wat minder vlak dan een sausklare muur.