Helpful tips

Wat zijn verdekte scharnieren?

Wat zijn verdekte scharnieren?

Een verdekt scharnier is een scharnier dat niet zichtbaar is als de deur gesloten is. Het wordt gemonteerd tussen de deur en het kozijn in en is volledig onzichtbaar.

Hoe plaats je een scharnier?

Plaats de deur op de grond met de scharnierzijde naar boven. De scharnieren plaats je 10 tot 15cm van de boven- en onderkant van de deur. Voor het bovenste scharnier trek je dus een potloodlijn op 10 à 15cm van de bovenkant van de deur. De lijn geeft de bovenkant van scharnier aan.

Wat zijn onzichtbare scharnieren?

Onzichtbarar scharnier: oplossing voor stompe deuren Tegelijkertijd is er geen scharnier(pin) te zien, waardoor alle aandacht uitgaat naar jouw deur en de deurkruk of deurknop die erop bevestigd is. Let er wel op dat het merendeel van deze verborgen scharnieren alleen te bevestigen is op stompe deuren.

Welk scharnier is van de buitenkant niet meer zichtbaar?

Een kogellagerscharnier zorgt ervoor dat de knopen rond de scharnierpen worden ondersteund door kogellagers. Hierdoor zal het scharnier soepeler bewegen. Onzichtbare scharnieren worden verwerkt in het kozijn en de deur en zijn van de buitenkant niet zichtbaar.

Hoeveel verdekte scharnieren?

Simonswerk (de fabrikant van Tectus scharnieren) geeft een algemeen plaatsingsadvies dat toepasbaar is voor alle Tectus scharnieren. Gebruik 2 scharnieren per deur tot een deurhoogte van 2400 mm.

Welk scharnier?

Welke scharnieren geschikt zijn voor buitendeuren Als u scharnieren voor de buitendeur zoekt, kiest u altijd dubbelbladige scharnieren met vijf leden of knopen. Omdat de buitendeur vaak zwaar is zijn dubbellids scharnieren de beste keus. En als ze ook nog gelagerd zijn, zit u vast en zeker goed.

Welke kant scharnier op kozijn?

Nu gaan we eerst het scharnier aan het kozijn aftekenen. Meestal hou je als volgt aan: je scharnierblad komt 10 centimeter vanaf de bovenkant van je kozijn. Tien centimeter van de bovenkant van het kozijn zetten we een streepje waar de scharnier komt.

Hoe scharnier inboren?

Boor het gat voor de cilinder Gebruik daarvoor een boorstandaard en tonboor (scharnierfrees). Let erop dat de diameter overeenkomt met de inboorcilinder van het scharnier. Boor meteen ook gaten voor de schroeven van het scharnierelement en de basisplaat, met een 4 mm houtboortje.

Wat zijn Stompdeuren?

In tegenstelling tot de opdekdeur valt een stompe deur precies in het kozijn. Er is dus geen sprake van een (opdek)rand. Een stompe deur hang je af aan standaard scharnieren, die we ook wel bladscharnieren noemen.

Hoe werkt een Bommerscharnier?

De bommerscharnier is een scharnier dat ervoor zorgt dat de deur altijd terug zal keren in de gesloten positie. Open je de deur en laat je deze open staan dan zal deze vanzelf weer langzaam sluiten. Dit komt doordat deze scharnier voorzien is van een veer. Deze zorgt ervoor dat de deur automatisch weer gesloten wordt.

Welk scharnier voor buitendeur?

Als u scharnieren voor de buitendeur zoekt, kiest u altijd dubbelbladige scharnieren met vijf leden of knopen. Omdat de buitendeur vaak zwaar is zijn dubbellids scharnieren de beste keus. En als ze ook nog gelagerd zijn, zit u vast en zeker goed.

Welk scharnier voor raam?

Venelite scharnieren zijn speciale scharnieren die bij uitstek geschikt zijn voor ramen. Smalscharnieren zijn speciaal toepasbaar voor klepramen en afwijkende sponningen. Bij opdekdeuren gebruik je paumelles. In ons aanbod vind je verschillende varianten zoals de inboorpaumelle en de kogelstiftpaumelle.