Other

Hoe lang duurt adreswijziging KVK?

Hoe lang duurt adreswijziging KVK?

Je moet de adreswijziging binnen een week doorgeven. Ook als er meer dan een week voorbij is, moet je de adreswijzing nog melden. Doe je dit niet, dan kan dit gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de aansprakelijkheid van je bedrijf. Je adreswijziging geldt pas zodra deze is doorgevoerd in het Handelsregister.

Hoe wijzig ik mijn handelsnaam?

Het wijzigen van de naam van een eenmanszaak, vof, maatschap of cv kan direct bij de Kamer van Koophandel. Op deze pagina kan je de wijziging doorgeven. Wil je de bedrijfsnaam van je bv veranderen dan moet dit via een notaris aangezien de statuten moeten worden aangepast.

Wat zijn uw bedrijfsactiviteiten?

de bedrijfsactiviteit zelfst. naamw. (v.) Verbuigingen: bedrijfsactiviteiten 1) één van de vele activiteiten in het functioneren van het bedrijf Voorbeeld: `Het woonwerkverkeer van werknemers wordt nog steeds niet als een bedrijfsactiviteit gezien.

Wat is een extra handelsnaam?

Uw handelsnaam is de naam die u, uw onderneming, gebruikt in het economisch verkeer (De Witte Ganzenveer). U kunt bij de Kamer van Koophandel een extra handelsnaam toevoegen (Fotograaf Frits). U kunt dan een website, folders, enz. maken als Fotograaf Frits.

Hoe kan ik mijn adres wijzigen?

U kunt uw verhuizing persoonlijk of schriftelijk doorgeven aan de gemeente waar u gaat wonen. De gemeente past uw adres daarna aan in de Basisregistratie Personen (BRP). Een verhuizing kunt u soms ook digitaal doorgeven.

Hoe wijzig ik mijn vof in een eenmanszaak?

De uitbreiding of wijziging van jouw bedrijfsactiviteiten geef je als volgt door:

  1. Kies voor wijzigen.
  2. Zoek en selecteer je bedrijf.
  3. Klik op wijzigen vestigingsgegevens.
  4. Kies activiteiten wijzigen.
  5. Doorloop de stappen en verstuur de gegevens digitaal.

Wat zegt een SBI-code?

SBI staat voor Standaard Bedrijfsindeling en geeft aan wat de hoofd- en de nevenactiviteiten van een bedrijf zijn. De SBI-code bestaat uit 4 of 5 cijfers. Met welke codes uw bedrijf op 15 maart 2020 stond ingeschreven in het Handelsregister van KVK is leidend.

Waar wordt een SBI-code voor gebruikt?

Belang van SBI-codes SBI-code(s) worden vastgelegd in het Handelsregister en kunnen voor veel doeleinden worden gebruikt, bijvoorbeeld voor het verlenen van vergunningen, het verstrekken van subsidies, verzekeringspremies en statistieken.

Wat is handelsnaam KVK?

De bedrijfsnaam (handelsnaam) is de naam die u gebruikt bij het ondernemen. U moet uw bedrijfsnaam actief gebruiken om bescherming te krijgen van de Handelsnaamwet. Bijvoorbeeld in uw reclame, op uw gebouw, website en facturen.

Waarom Tweede handelsnaam?

Volgens de wet wordt onder een handelsnaam verstaan: de naam w… Een handelsnaam is de naam van een onderneming. Ondernemingen kunnen één of meerdere handelsnamen voeren. Indien de naam ook gebruik wordt om producten te onderscheiden, fungeert deze tevens als merk.